CRISALIDES

2021

Crisàlides ha sigut el meu treball de final de grau. És el projecte que més he gaudit rodant i més he après amb l'equip. La idea va néixer d'un concepte que parlàvem molt amb el productor i que ens interessava explorar. Juntament amb l'Eva, la guionista, vam tirar endavant una idea molt abstracta i li vam anar donant vida al llarg dels mesos. Volíem parlar d'aquells moments on hi ha un canvi d'etapa a la nostra vida. On som plenament conscients del pas del temps.

Captura de pantalla 2021-08-23 a las 18.08.45.png

Ens plantejàvem la vida com una sèrie de blocs vitals que van succeint. I entre aquests blocs es troben els moments de realització del pas del temps. Hi ha petites situacions que ens poden fer veure un pas temporal; l'aniversari del teu germà, cada cop que t'has de tallar les ungles o quan s'acaba la tinta del bolígraf. En canvi, els moments importants, transcendentals, són aquells que et fan replantejar el que has viscut; que et fan qüestionar tot el que donaves per suposat i t'adones que has ficat punt final a una època de la teva vida. Que has consumit una part del teu temps.
 

La por a la mort és natural. Ningú vol morir. Per això jo fa anys que tinc una teoria. Tots els problemes que tenim al dia a dia, tots, es resumeixen en una por al pas del temps, i en conseqüència a la mort. Si perdem l'autobús hem perdut una part del nostre temps. Si tallem amb la nostra parella, hem perdut anys que hauríem pogut estar amb algú altre. Si ens trenquem el braç és temps perdut que no el podré fer servir. Tot el que ens fa enfadar i ens preocupa és perquè en el fons no volem que se'ns robi aquest temps que se'ns ha donat. La vida és l'única cosa que és nostra de veritat. I és per això que no som conscients tota l'estona d'aquesta pèrdua de temps. Només ho som en els moments que canviem d'etapa.


Tant amb el departament de foto com amb art vam crear una idea visual que agrupés i diferenciés les diferents històries; un món comú on cada protagonista era el màxim exponent d'aquella realitat. Volíem crear petits mons que de manera immediata, quan canviéssim d'història, sabéssim on ens trobàvem. Ara mateix estem en la postproducció del so i del color. En aquest export encara no està acabada aquesta part. Amb el compositor ara al setembre gravarem les músiques, acabarem de gravar els adrs i farem el color final. Els VFX també eren un tema important en el curt: tant la papallona, com els croma en el pla seqüència, com el vidre fals... Tenim una versió bastant bona, però encara queda polir una mica els acabats.


És un projecte que vam rodar en cinc dies, amb més de 6 actors protagonistes i més de 7 localitzacions. Vam rodar a Barcelona, Matadepera, Olot... Va ser molt dur però molt gratificant. Un equip compromès amb el guió i la idea; amb ganes de fer un curt que ens representés a tots. I crec que Crisalides em representa de la millor manera que ho podria fer.

  • Instagram

equip

direcció

guió

producció

dir. fotografia

diseny producció

diseny de so

muntatge

aj. direcció

coach actors

BSO

VFX

operadora càmara

gaffer

MARC CAMARDONS

EVA DE DIEGO

XAVIER FARRÉ

JAUME ROMA

CAILE CHINER

GABRIEL CAGIDE

ARNAU ANTOLÍ

ALÍCIA TAPOUNET

JUDIT VILARRASSA

MARIA MARTOS

PAU RIEDWEG

JOAQUIM MACHO

MAR VIDAL

SIMON GRACIA

Mateo

Oriol

Jaume

Segi

Mercé

Claudia

Laura

Locutor

Infermera

IÑAKI MUR

DIEGO DOMINGUEZ

ARNAU GOL KARSUNKEN

MIQUEL CLARISÓ

MARTA FONS

PAULA MUÑOZ

AINA QUIÑONES

MARC BARBENA

MONICA GIMENEZ

Imatges del rodatge

5f352564-8d8a-4cd8-8148-185952c9abdd.JPG

Story Pla Seq. Inicial

FOTO REUNIÓ CRISÀLIDES.png

Pre producción en pandèmia