ESTATUA DE SAL

2020

Estàtua de Sal el vam gravar a mitjans de segon a Escac.  La història va néixer en la intenció de superar una història de desamor personal juntament amb una experiència real d'un amic meu. Volia explicar una lluita d'ideals: el que ens obliguem a sentir contra el que volem experimentar. Treballar el conflicte d'un protagonista que tot i desitjar amb totes les seves ganes un objectiu, no arribar mai a provar-lo per la por a desafiar les mateixes conviccions. També va ser una època en la qual estava molt influenciat per pintors barrocs com Michael Swerts o Theodor Rombouts. Sempre m'ha agradat l'obra de Caravaggio i un dels seus primers quadres (el meu preferit) Baco, és la representació d'un noi que

Captura de pantalla 2021-08-22 a las 21.36.28.png

disfressat del deu del vi, visiblement begut, juga amb el llaç de la seva túnica. Aquella imatge de temptejar una possible, però mai viable situació va ser una de les inspiracions més grans que vaig tenir a l'hora de fer el curtmetratge. Va ser tant la importància d'aquesta obra que el pòster del curt és una reproducció del quadre amb el protagonista.

 

Teníem un guió molt complicat que volíem rodar amb dos dies i mig. Més de trenta-cinc escenes, nou localitzacions diferents, molts extres... Era el primer curt que fèiem d'aquelles dimensions. Però vam decidir conjuntament fer el sacrifici i rodar encara que dormíssim dues hores cada dia. A tot l'equip ens motivava molt el guió i la història i estàvem entregats a rodar el que calgués perquè el curt tirés endavant. Vam rodar-ho tot en les jornades que teníem previstes i vam arribar a crear algunes escenes més del compte i tot. Va ser un rodatge on vam tenir molts imprevistos: ens van caure actors, localitzacions, material... Però vam anar solucionant els problemes i vam poder tirar-lo endavant. És dels projectes que més orgullós estic d'haver rodat. Va ser molt important, ja que vaig aprendre molt a saber reaccionar i prendre decisions radicals en moments de crisi; aprenentatge que m'ha ajudat molt en futurs projectes.

En el muntatge del curt també vam passar moltes hores, ja que la història no acabava de funcionar. Vam reestructurar tot el curt i amb el disseny de so i alguns plans polits amb l'VFX, el curt va sortir com m'esperava. Vam anar amb una idea que no sabíem si funcionaria (ja que ens volíem allunyar molt dels primers plans i teníem una intenció més plàstica) però del qual estic molt content amb el resultat.

  • Instagram
428d7cdbffd646de6c18124b94f8f069_1735x1152.3747680891.png
Laurels21_NEGRE.png
CISFF Laurel- official selection.png
cxx1.png
PINK_LOVE_LAUREL.png
First-Time Filmmakers Sessions (B).png
SELECCIÓN OFICIAL.png
SeccionOficial2021n.png
OMOVIES_school 2020 Official Selection BLACK-01.png
PARTICIPANT - Stir and Fry Shorts - Jan-Mar 2021.png
KASHISH-2021-laurels---Competition.png

equip

direcció

guió

producció

dir. fotografia

diseny producció

diseny de so

muntatge

vestuari

aj. direcció

coach actors

so directe

mescla so

BSO

VFX

operador càmara

gaffer

elèctrics

etalonatge

aj. d'art

catering

MARC CAMARDONS

JORDI TORTOSA

MARC CAMARDONS

XAVIER FARRÉ

JAUME ROMA

CAILE CHINER

GUILLEM GIRÓ

ALÍCIA TAPOUNET

CLARA ESTEVE

LILY MARTIN

MARIA MARTOS

GUILLEM OBÍS

ARNAU ANTOLÍ

PAU RIEDWEG

JOAQUIM MACHO

PERE GIRBAU

PAU MIRA

MIKEL ALORS

ALEJANDRO ORTUBIA

ANDRÉS MONTOYA

MARTÍ RAMIS

ADRIAN FOJ

MARINA DELGADO

LOURDES CIRERA

Mateo

Salvador

seminarista I

seminarista II

seminarista III

seminarista IV

seminarista V

seminarista VI

seminarista VII

seminarista VIII

seminarista IX

seminarista X

cura I

cura II

padre Salvador

madre Salvador

Extres

ORIOL RAMIS

GERARD CLAVELL

LUIS L. ANYO

GERARD LARRONDA

JAN ZAWISZA

PAU BASCOMPTE

ANDRÉS MONTOYA

PAU CAMPS

JOAQUIM MACHO

FERRAN GIOL

JORDI TORTOSA

JORDI SANZ

ALBERT MUNTANYOLA

TONI FARRÉ

JOAN CAMARDONS

LOURDES CIRERA

ARNAU ANGLAS

ROC AGUILAR

ALBERT CAROL

ADRIÀ SENTIAS

GIL BOSCH

CARLES GIRBAU